• Achtertuin Eindhoven

    Najaar 2017.
    Oppervlakte: ca. 50 m2.
    Aanleg: Jasper de Nooijer, De Nooijer Hoveniers.

    De opdracht:
    Door de kleur van de schuttingen, de keuze van bestaande beplanting
    en de wensen voor de nieuwe tuin vormde een mediterraan pleintje de
    inspiratie tot mijn ontwerp.
    Een terras is het middelpunt van de tuin. Dit terras wordt omsloten door
    beplanting en lage muurtjes. Naast deze plek om te zitten (en te eten) is
    er een zitplek in de ochtendzon en één in de avondzon. Een boom is het
    hoogte-element in de tuin en zorgt voor privacy in de eethoek binnen.
    Doordat het hoofdterras nu niet meer aan het huis grenst , is de
    groenbeleving in huis veel groter.
    In het ontwerp had ik ook een pergola getekend, die voor extra privacy
    en een fraai beeld op de achtergrond moest zorgen. Deze is nog niet
    aangebracht. Dit volgt in een later stadium.