• Achtertuin Tilburg

    Voorjaar 2017.
    Oppervlakte: ca. 65 m2.
    Aanleg: In eigen beheer.

    De opdracht:

    Dit jonge stel woont al een aantal jaar in dit huis vlakbij de binnenstad van Tilburg. Ze wisten niet goed hoe de aanpassing van de tuin aan te pakken. Ze hadden een aantal wensen en eisen. Dat er een overkapping kwam in het verlengde van het huis stond vast. Verder wilde ze de stellage met de oude druif in het smalle gedeelte van de tuin behouden.
    Er moest ruimte zijn om in het zonnetje te zitten en ruimte om te spelen voor hun jonge dochter. En dit alles in een gezellige, groene sfeer.
    Ik heb voor deze mensen een tuin ontworpen, waarin voorgenoemde wensen van de opdrachtgevers opgenomen zijn. Daarnaast heb ik aandacht besteed aan het optisch verbreden van de tuin. Door beplanting naar voren te brengen ontstaat er diepte en spanning. Verder heb ik het ontwerp praktisch gemaakt, maar er wel op gelet dat de tuin niet saai wordt en vanuit de diverse zitplekken aangenaam uitzicht heeft. De opdrachtgevers hebben de tuin in eigen beheer aangelegd. Er is een plek ontstaan die past bij het jonge gezin. Een gezellige tuin met een ongedwongen, losse sfeer.