• Fysiotherapie praktijk Nuenen

    Voorjaar 2019
    Oppervlakte: ca. 220 m2
    Aanleg: Ploegmakers, beplanting Irene de Jong

    De opdracht:
    Dat de openbare weg volledig op de schop ging, was voor de opdrachtgever
    aanleiding om het gebied rondom de praktijk opnieuw in te richten.
    Omdat het parkeren voor cliënten vaak lastig was in de buurt, wilde de
    opdrachtgever voldoende parkeerplaatsen creëren op eigen terrein. Parkeren
    was hier voorheen niet mogelijk.
    Naast de parkeerplekken is er gekozen voor ruime entrees en een grote
    gelegenheid om de fietsen te plaatsen. Om de grote vlakken verharding te
    breken was het uiteraard de bedoeling dat er ook ruimte kwam voor
    beplanting. Dat was puzzelen, maar uiteindelijk zijn er op diverse plekken
    randen en plantvakken gecreëerd voor siergrassen en heesters.
    Bij de ingang is een bankje geplaatst dat omsloten wordt door hagen en
    plantvakken. Het krentenboompje gaat op den duur zorgen voor schaduw op
    deze plek.