• Renovatie achtertuin Nuenen

    Voorjaar 2019
    Oppervlakte: ca. 200 m2
    Aanleg: Tuinzorg Ad van Rijsingen, Nuenen

    De opdracht:
    De twee hoofddoelen van de renovatie van deze grote tuin waren: meer
    kleur verkrijgen en een eenheid maken van het grote terras tegen het
    huis.
    Het grote terras bestond uit verschillende delen. Door de verschillende
    materialen en het ontbreken van een duidelijke vorm miste de
    samenhang.
    In het ontwerp zijn de lijnen van het huis doorgetrokken naar het terras
    en de vorm is dus recht. De ruimte is opgedeeld in twee delen: een
    loungeterras en een eetterras met een groot prieel dat door begroeiing
    van klimplanten schaduw gaat geven.
    De borders in het tweede deel van de tuin zijn golvend van vorm. Ze zijn
    aangeplant met een ruime hoeveelheid bloeiende vaste planten. Het is
    een kleurrijk geheel geworden. Aan het grote terras grenst ook een klein
    plantenvak met daarin bloeiende vaste planten en kruiden. Dit
    plantenvak is te doorkruizen met stapstenen.
    Het plantenvak is de overgang tussen het terras en het tweede deel van
    de tuin. Centraal in dit deel van de tuin ligt gazon. Dit gazon loopt door
    naar het laatste deel van de tuin. Hier wordt gespeeld, staat een berging
    en een kippenhok.