• Eind 2017.
    Oppervlakte: ca. 800m2
    Realisatie: La Pagonda hoveniers, Nuenen.

    De opdracht:
    Het betreft hier een renovatie van een bestaande tuin. De nieuwe bewoner wilde na de verbouwing van het huis ook de tuin aanpakken. De voortuin moest voor een groot deel intact blijven. Wensen waren dat er meer parkeergelegenheid kwam, veel ruimte voor de kinderen om te spelen, te voetballen, te rennen: niet te netjes, lekker groen.
    De opdrachtgever wilde zo min mogelijk verwijderen uit de huidige tuin. Er stond bijvoorbeeld een hele oude haag van coniferen. Deze was echter sterk opgesnoeid en daardoor heel kaal aan de onderkant. Advies van de hovenier en mij was dan ook om deze te verwijderen. Er ontstond een gat en dus inkijk, maar dat is opgelost door het plaatsen van een nieuwe haag van laurier.
    De nieuwe delen van de tuin zijn aan het einde van 2017 aangeplant. Ik denk dat de opdracht geslaagd is. Door het behoud van de goede elementen, het weghalen van de storende en het toevoegen van nieuwe materialen en beplanting is een mooi geheel ontstaan: alsof het altijd zo was…...